fbpx
Viltrestaurangen i Dalsland.

Stenebygrytan

Stenebygrytan
Dalslands Viltrestaurang

På Dalslands Aktiviteter finns vår alldeles egna restaurang, Stenebygrytan, som med lokalproducerat viltkött och inspiration från skogens och sjöarnas skafferi, erbjuder olika smakupplevelser för alla åldrar.

Även om restaurangen ligger inomhus med sin väldigt speciella utformning så levereras mesta maten utomhus!

Att få avnjuta en god måltid av råvaror från gården i en fantastisk miljö, det skapar minnen!

Vill ni komma i direkt kontakt med Stenebygrytan så ring 0531-33005

 

 

ÖPPET

  • 4 juni -17 aug  från kl.12:00-18:00
    Lunch tisdag-lördag från kl.12:00-14:30 (begränsad a la carte meny). 
  • Lördagar kl.12:00 till kl.20:00
  • Söndagar kl.12:00 till 18:00
  • 21-22 juni är restaurangen stängd.
  • Augusti, september och oktober Lördag-söndag.
  • Höstlovs öppet v.45
  • Julbord från 29 november.
  • Förbokade sällskap (mer än 15 personer)

Morsdag  26 maj

Sittning kl.13:00 samt kl.17:00

Förrätt
-Sotad tartar på rådjursinnanlår. Västerbottensost crém, picklade senapskorn, rotchips, picklade kantareller och dragonemulsion.

-Halstrad grönsparris med balsamicovinäger, varmrökt oxstek och dragonemulsion.

Varmrätt:
Smörstekt gösfilé med rödgrönt hack, riven pepperrot och brynt smör, dillslungad färskpotatis.

-Gårdens hjort stek med rosépeppargräddsås, rabarberchutney, smörslungade primörer.

Efterrätt
Eton mess. Margänger, mascarpone kräm, jordgubbar och popcorn, brynt smörglass.

-Jordgubb och rabarberpaj med kardemumma crunch och vaniljsås.

Pris: 495 sek per person . Barn under 12 år 295 sek

Varmt välkomna att boka bord på 0531-33005 eller info@dalslandsaktiviteter.se

 

Meny under  våren/försommar med vilt.

Förrätt/ Starter  från 115 sek.
Vilt-toast med pepparrotsgrädde./ Game-toast with horseradish cream.

Älgvårrullar på salladsbädd med sweetchili sås. /Spring rolls on a bed of salad
with chili sauce.

Vild chark bricka med korv, chips och rökt kött från Dalslands Vilt./ Game tray with smoked meat from Dalslands Vilt. (to share)

Huvudrätt/ main course. Från 215 sek

Älgburgare med lingon- och tryffelmajo, serveras med pommes frites./ Moose burger with lingonberry- and tryffel mayo.

Grillostburgare med coleslaw och picklad rödlök, serveras med strips på sötpotatis./ Grilled cheese  with bread, coleslaw and pickled onions.

Älgskalvsgryta med lingon, serveras med potatis puré och coleslaw. /fine pieces of game in stew with lingonberry, served with mashed potatoes.

Pulled vildsvin med picklade grönsaker, serveras med hetsås och klyftpotatis./ Pulled game with pickled vegetables served with potatoes size.

Fjällrödning med gräslökssås, serveras med potatispuré. /Fish, sauce served with mashed potatatoes.

Entécote med café de Paris smör serveras med klyftpotatis och picklade grönsaker. 

Efterrätt/ dessert. Från 110 sek

Rabarberkompott med grädde och kardemumma- crunch./ Rhubarb compote with cream and cardamom crumbs.

Violpannacotta på vitchoklad./ Violetpanna cotta white chocolate.

Lokal glass serveras med färska bär.

Barnens favoriter/ children´s favourites:

Lasagne på viltfärs./ Vegetarisk lassagne. Lasagna with game meat.

Viltköttbullar med lingon och brunsås, serveras med potatispuré./ Meatballs on game meat, brown sauce, lingonberry served with mashed potatoes.

Grillkorv med pommes

Stenebygrytan

Catering

Låt oss ta hand om din mat på festen. 

Med vår erkända höga kvalité erbjuder vi er en helhetslöning när det kommer till maten. Vi har en mängd olika alternativ att erbjuda och tillsammans tar vi fram en meny som slår det mesta.

Pris:
Kontakta oss.

Rulla till toppen

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbsida. Genom att fortsätta accepterar du detta.

Privacy Policy & Cookie