fbpx
Spännande grejer för alla åldrar

aktiviteter

Här får ni en översikt av våra aktiviteter. Som ni ser finns det massor för hela familjen! Så oavsett om det lockar med ett kortare besök i älgparken, en heldag med höghöjdsäventyr eller en riktig naturupplevelse med övernattning i kåta så finner ni det här! Köpa presentkort? Se nedan

Här får ni en översikt av våra aktiviteter. Som ni ser finns det massor för hela familjen!

 • Alla aktiviteter
 • Gruppövningar
 • Hästturer
 • Höghöjdsaktiviteter
 • Naturupplevelser
 • Övriga aktiviteter
Alla aktiviteter
 • Alla aktiviteter
 • Gruppövningar
 • Hästturer
 • Höghöjdsaktiviteter
 • Naturupplevelser
 • Övriga aktiviteter
Många personer rider in i skogen, på ett led.

Uteritt – 1 timme

Om vi skriver att ridturen är 1 tim så är den minst det och oftast lite till i effektiv ridtid. Våra 1 timmes turer passar väldigt bra för dom som inte har ridit så mycket förut men givetvis går det att få prova alla gångarter!

En stor gädda i ett akvarium

Sötvattensakvarier

Sommaren 2010 invigde vi vårt nya mottagningscenter och passade på att integrera ett sötvattensakvarium. Här kan ni se de vanligaste fiskarna som finns i våra insjöar men även t.ex. öring från mer strömmande vattendrag och den vandringsbenägna ålen. Det stora dragplåstret är dock gäddan, en riktig sötvattensbest som kan bli upp till 30 kg tung.

En person paddlar kajak.

Kajak

Med en kajak kan ni ta er fram i den fantastiska Stenebyälven.

Två personer rider i älven.

Uteritt – 2 timmar

Våra 2 timmes turer är lite mer varierande och brukar alltid innehålla en hel del galopp och lämpar sig därför bäst för de som vågar prova.

En grupp turister går på Stenebyleden.

Stenebyleden

Detta är vårt senaste tillskott bland aktiviteter och upplevelser som invigdes den 12 juni 2014 av ingen mindre än Kinas ambassadör i Stockholm. Stenebyleden är en handikappvänlig vandringsled byggd helt i trä som sträcker sig drygt 1,1 km längs den vackra Stenebyälven. Här kan alla ta sig rakt ut i unik natur på ett enkelt sätt och dessutom finns det både lokalt anknuten information och en tipspromenad på flera språk utmed vägen. Passa på att hyra en egen guidad tur med någon av våra kunniga guider, som bl.a. kommer visa er spår efter den senaste istiden, naturens fantastiska samspel och hur några av dess invånare lever.

Många människor ror en kyrkbåt.

Kyrkbåt

Ro tillsammans i våra stora kyrkbåtar. Används först och främst till större grupper.

Två personer som sitter på var sin häst står på ett berg. I bakgrunden syns en vacker sjö.

Uteritt – Halvdag

Nu börjar vi närma oss ridning på riktigt, rakt ut i skogen, över berg och genom dalar. Vi har gott om sträckor att testa längre galopper på och givetvis tid till en fika vid något trevligt vattendrag.

Tre personer sitter på huk och vaskar guld i älven.

Guldvaskning

Starten för vår verksamhet då vi gjorde en inmutning 1989 och det fantastiska är att vi fortfarande hittar guld, helt naturligt i Stenebyälven. Lär er tekniken att ur flera kilo grus vaska fram små korn av guld på mindre än 1 gram. Kräver tålamod och noggrannhet men känslan när man lyckas är nästan obeskrivlig!

Närbild på en häst.

Uteritt – Heldag

Under heldagsritten sitter vi 5-6 timmar i sadeln plus något stopp för att äta lunch och kanske bada för den som önskar. En underbar tur som visar upp det bästa av Dalsland.

Flera personer står bredvid en älg som är skjuten.

Jakt

För många som har vuxit upp i skog och mark är jakt en naturlig del av livet som skänker otroliga mervärden. Detta är något vi gärna vill förmedla och dela med oss av så kontakta oss för mer information.

Tvåersoner sitter på var sin häst och blickar ut över ett berg. En sjö finns nedanför berget.

Grannturen

En 2-dagarsritt runt sjön Grann som har blivit oerhört populär.

Det står en person och fiskar med ett kastspö. Det ligger dimma vid sjön.

Fiske

Det sägs att Dalsland har mer än 1 100 vattendrag så att fiske är en naturlig del av livet här är kanske inte så konstigt. Känslan när flötet försvinner och spötoppen böjer sig är fantastisk och vi vill inget hellre än att dela med oss detta, så kontakta oss för mer information.

En grusgång leder upp till Baldersnäs herrgård.

Herrgårdsritt

En underbar tur som avslutas med lyxigt boende, jaccuzzi, bubblande dryck och 5-rätters middag. Dagen efter svingar vi oss upp i sadeln igen och fortsätter vårt äventyr på hästryggen. Turen kräver minst 4 ryttare och går alltid sön-mån eller mån-tis. ​

En stam som är avgnagt av en bäver.

Bäversafari

Bävern är ett imponerande djur, en ingenjör utan dess like som ändå vurmar för sin familj. Här har ni möjlighet att träffa på dessa djur i deras naturliga miljö. Det är inte lätt och ingen garanti men när man väl får se dessa fantastiska djur är det värt mödan! Ni kan välja att köpa karta och informationsmaterial från oss och göra er egen expedition eller så hyr ni en kunnig guide under morgon- eller kvällstimmarna.

Flygfoto på Baldersnäs herrgård.

Ridning med gastronomisk upplevelse

Förutom ovanstående turer kan man välja halvdagstur med bekvämt gårdsboende och lyxig middag på vår restaurang Stenebygrytan alternativt att vi rider till Baldersnäs Herrgård eller Falkholts Gestgifveri, båda välkända för sin utsökta mat.

En man skjuter med pilbåge. Flera andra tittar på.

Bågskytte

Med riktiga recurvebågar får ni chans att prova en mycket gammal konst.

En man åker ziplina högt över träden.

Ziplinepaketet

– Två Ziplines mellan 20-50 meter över marken och tillsammans drygt 900 meter långa, faktiskt bland de längsta i Norden!

En häst drar en släde dör det sitter flera människor.

Häst och Vagn

Underbart sätt att uppleva omgivningen på. Välj mellan kortare tur eller specialarrangemang som t.ex. bröllop.

En person har precis kastat iväg en yxa för att försöka träffa en måltavla.

Yxkastning

Med anor från vikingatiden är detta en av “ur-utmaningarna”.

En man genomför en höghöjdsbana 18 meter över marken.

Höghöjdsbana Vuxna

En fysisk utmaning på hög höjd. Som en ”hinderbana” bestående av 25 olika delmoment på 10-18 meters höjd, något för den äventyrlige!

Rulla till toppen

PResentkort

Alla presentkorten gäller för alla aktiviteter.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbsida. Genom att fortsätta accepterar du detta.

Privacy Policy & Cookie