fbpx
Allt vi gör är i naturen

Naturupplevelser

Hos oss är ingen naturupplevelse för stor eller liten.

Vi lever i och av naturen men delar gärna med oss. Så oavsett om ni vill klappa våra tama älgar eller lära er mer om örter och djur, låt oss visa vägen! Här ser ni ett axplock av våra paket.

Hos oss är ingen naturupplevelse för stor eller liten.

Vi lever i och av naturen men delar gärna med oss. Så oavsett om ni vill klappa våra tama älgar eller lära er mer om örter och djur, låt oss visa vägen! Här ser ni ett axplock av våra paket.

Naturupplevelser

Älgparken

Vår älgpark byggdes 2006 och ligger vid vår reception. Förutom älgar finns också ett gäng dovhjortar och mufflonfår i vårt 21 hektar stora hägn. Här lever djuren ungefär som vilda djur gör, strövar runt, äter och vilar. Största skillnaden är att alla våra älgar är riktigt sällskapliga och gärna kommer fram och hälsar på våra besökare, stor som små!
Naturupplevelser

Kajak - Stenebyälven (halvdag)

Program

Börjar på Dalslands Aktiviteter och ni paddlar i Stenebyälven. En äventyrlig sträcka där ni eventuellt måste göra något lyft. Efter cirka 2-3 timmar kommer ni fram till forsen där vi möter upp er och lastar upp kajakerna för transport tillbaka till Dalslands Aktiviteter. 

Naturupplevelser

Stenebyleden - Guidad vandring

Vår nybyggda vandringsled ringlar sig ca 1,1 km längs Stenebyälven och tillåter besökarna att upptäcka den storslagna naturen men också de små underverken som flodpärlmusslor, svampar och lavar. 

Våra kunniga guider kommer bl.a. visa er spår efter den senaste istiden, naturens fantastiska samspel och hur några av dess invånare lever. Leden är handikappvänlig och turen tar en dryg timme med guide.

Kontakta oss för bokning.

Naturupplevelser

Hyr Fiskekajak- Heldag

En riktigt häftig upplevelse att få fisk i en fiskekajak!
Passa på att hyr någon av våra fiskekajaker, stabila med katamaranskrov, spöhållare, pedaldrift och gott om förvaring.
nI väljer själva om ni vill ha dom i Iväg eller på LAxsjön.

Pris 600 sek per person

Naturupplevelser

Guldvaskning

Starten för vår verksamhet då vi gjorde en inmutning 1989 och det fantastiska är att vi fortfarande hittar guld, helt naturligt i Stenebyälven.

Lär er tekniken att ur flera kilo grus vaska fram små korn av guld på mindre än 1 gram. Kräver tålamod och noggrannhet men känslan när man lyckas är nästan obeskrivlig!

Pris 100 sek per barn (upp till 12 år) och 200 sek per vuxen

Naturupplevelser

Bäversafari - Med guide

Bävern är ett imponerande djur, en ingenjör utan dess like som ändå vurmar för sin familj. Här har ni möjlighet att träffa på dessa djur i deras naturliga miljö. Det är inte lätt och ingen garanti men när man väl får se dessa fantastiska djur är det värt mödan! 

Våra guider visar er bäverns boplats och dess avtryck i naturen samt är med er under kvällen eller morgonen för att ni ska få bästa möjligheten att se dessa skygga djur. Tidsåtgång ca 3 tim, transfer ingår.

Pris 595 sek per person för guidad bäversafari till fots alt. 795 sek per person för guidad bäversafari med kanot. Fika ingår i båda uppläggen.

Naturupplevelser

BushCraft

 

Vad är Bushcraft kanske ni frågar er?
Bushcraft är ett relativt nytt begrepp på något väldigt gammalt. Det handlar helt enkelt om kunskap! Kunskap om naturen, om vilka spår som lämnas där, vilka växter som går att äta, om eld och dess betydelse för överlevnad och en massa annat.

Detta är något vi gärna delar med oss av, under 2-3 timmar får ni lära er mer om naturen, om elden, om djuren och om växterna – Perfekt att kombinera med vår utematlagning om ni önskar ett längre upplägg.

Pris 395 sek per barn (under 12 år) och 495 sek per vuxen inkl. utematlagning

Naturupplevelser

hyr en sup

SUP – Stand Up Paddel board har blivit väldigt populärt senaste åren och vi förstår varför! Det är en närmast magiskt känsla att glida fram över sjön stående på en bräda. Här känner man sig verkligen som ett med naturen och det passar lika bra för vuxna som för barn, dock måste man kunna simma. Vi utgår ifrån anläggningen och ni paddlar på sjön Iväg.

Pris 300 sek per bräda för en halvdag.
Ni kan själva välja förmiddag (10.00-14.00) eller eftermiddag (14.00-18.00). Givetvis ingår paddel och flytväst.

Naturupplevelser

Fiskepaket Lyx

Detta är ett paket som är vad det låter. Ett riktigt lyxfiskarpaket där allt är förberett. 

Gör en bokningsförfrågan genom att fylla i formuläret. Vi återkommer till dig med bokningsbekräftelse.

Ni kan se hela programmet nedan.

Fiskepaket lyx

Program

Fiskepaket Lyx

Ta med dig kompisarna eller stora familjen och åk på fiskeäventyr i Dalsland. 
På Dalslands Aktiviteter i Steneby kan ni bo rymligt i en stor stuga precis vid sjökanten. Ta båten ut på sjön för att fiska, släng dig utför ziplinen eller bara njut av lugnet i skogen.

När ni ankommit Dalslands Aktiviteter får ni en liten genomgång av erfarenheten kring fiske och en snabb titt i vårt gädd-akvarium. Sedan får ni ut 2 båtar (4 meter) med 4-taktsmotor (9.9 hk), flytvästar, lunchpaket samt karta med bra fiskeplatser. Nu väntar en dag på sjön och förhoppningsvis kommer ni kunna få med er middagen hem.

På eftermiddagen kan ni inkvartera er i Sjöstugan som har 6 rum/8 bäddar. Stugan har ett stort gemensamt kök med frys och kylskåp, 2 toaletter/dusch och ett stort allrum. På kvällen levereras en grillmiddag som ni grillar själva vid stugan. Ta med varma kläder för att vara utomhus och badkläder.
Både vedeldad bastu och badtunna finns att boka.
Frukost står i kylskåpet i stugan och nästa dag väntar kanske mer fiske eller någon av de andra äventyrliga aktiverna som gården erbjuder.

Fiskepaket lyx

I paketet ingår;

Boende i Sjöstugan i eget sovrum**
1 x Sänglinne & handduk
Slutstädning av stugan
1 x fiskeutrustning*
Tillgång till båt samt karta över bra fiskeplatser*
1 x lunchpaket
1 x grillmiddag utomhus/i lappkåta
1 x frukost levererat till stugan

Pris: 2250 kr/person **

 

Tillval:

Vedeldad bastu, 500 kr (ca 2 tim)
Vedeldad badtunna, 1 500 kr (hela em/kvällen)
Lunch på restaurang Stenebygrytan, från 159 sek
Höghöjdsbana / Zipline, från 395 sek p.p

* Fiskekort krävs och det löser ni själva via www.ifiske.se
Vid ankomst tas en deposition ut på 500kr/båt för bensin och fiskeutrustning samt 1000kr för stugan. Förlorade drag ersätts med 75kr/drag och trasiga spön med 500kr/spö.
Bensin fyller ni upp eller ersätter med 20kr/liter.
**Priset är beräknat för sex personer, med ankomstdag fredag eller lördag.
Det går maximalt att vara åtta personer i stugan, som har sex sovrum. Är ni färre än sex personer blir priset något högre per person. Är ni fler än sex personer blir priset något lägre per person.

 

Rulla till toppen

BOKningsförfrågan

Fiskepaket

Fyll i formuläret och skicka förfrågan. Vi kommer återkomma till dig så fort vi kan.
Ni förbinder er inte vid köp genom att skicka in förfrågan. 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbsida. Genom att fortsätta accepterar du detta.

Privacy Policy & Cookie