fbpx
Vi vill ta tillvara på naturen och bygga vår verksamhet på kunskap.

Mot en hållbar utveckling

Miljö

 

Vi är en del av  Hållbarhetsklivet.

För att driva arbetet i hållbar besöksnäring framåt i Västsverige har Västsvenska turistrådet samlat ihop fyra grund principer att utgå från.  
1, Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt.

2, Bra för både boende och besökare.

3, Fler besökare när och där det inte är fullt.

4, Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter.

 


Certifieringar

Dalslands Aktiviteter är ett relativt litet företag, men vi inser ändå vikten i att ta sitt ansvar gentemot miljön och naturen som är en stor del och en viktig förutsättning i vår dagliga verksamhet. Även om vår påverkan jämförelsevis är liten så vill vi föregå med gott exempel. Därför står vi nu i början av ett spännande miljöarbete inom företaget. Vi har även från och med 2014 börjat profilera oss mot naturturism och förmedling av kunskap om natur, miljö och hållbarhet. 

Genom vår egna hållbarhets symbol så kan ni enklare  följa vårt arbete, även ute vid aktiviteterna.

Att utforska naturen på egen hand är en sak. Att utforska den tillsammans med oss är något helt annat.

Vi är stolta över att arbeta tillsammans med de människor som känner detta område bäst – vårt engagerade team av lokala medarbetare. Deras intima kunskap av omgivningarna, alla gömda smultronställen och deras engagemang för att bevara dess skönhet, tillför ett omätligt värde till din upplevelse.

Vi anser att utforska naturen ska gå hand i hand med hållbarhet. Så gör dig redo att ge dig ut på en resa fylld av spänning, inspiration och en djup uppskattning för de skatter som finns i Dalslands famn.

Klimat

På Dalslands aktiviteter tar vi klimatåtgärder på allvar. Då vi är inbäddade i Dalslands hisnande landskap, värnar vi om den naturliga skönheten som omger oss, och vi strävar efter att skydda den för både nuvarande och kommande generationer.

Genom att välja oss stödjer du ett miljömedvetet företag som aktivt arbetar för att minska vårt klimatavtryck genom alltifrån att använda miljövänliga transportalternativ till att implementera energieffektiva metoder. Vi är engagerade i att bevara det orörda klimatet som gör denna region så speciell.

Energi och material

I vår strävan efter hållbarhet prioriterar vi ansvarsfull energi- och materialanvändning. Vi utnyttjar redan kraften från förnybara energikällor, som sol och vind, för att minimera vår påverkan på miljön.

Vi strävar också efter att minska avfallet genom återvinnings- och avfallsreducerande åtgärder i hela vår verksamhet. Genom att göra medvetna val i de material vi använder, och de leverantörer vi samarbetar med, stödjer vi en cirkulär ekonomi och bidrar till en hälsosammare planet. Följ med oss i vårt engagemang för att bevara Dalslands naturliga skönhet genom att välja en upplevelse med Dalslands aktiviteter.

Vatten

Vatten är hjärtat av Dalsland och vi vet dess betydelse. Vi är dedikerade till att skydda de orörda sjöar, floder och vattendrag som pryder denna region. Våra aktiviteter är utformade med djup respekt för vattenbesparing, främjar ansvarsfull vattenanvändning och minimerar föroreningar. Oavsett om du utforskar de lugna sjöarna eller paddlar längs de slingrande floderna, kan du vara säker på att vi prioriterar bevarandet av denna värdefulla resurs.

Djur och natur

Dalsland är en tillflyktsort för naturälskare och vi har åtagit oss att bevara dess mångsidiga ekosystem. Våra aktiviteter är utformade för att fördjupa dig i underverken i Dalslands rika biologiska mångfald, samtidigt som vi säkerställer minimal påverkan på miljön. Vi samarbetar med lokala naturvårdsorganisationer och experter för att säkerställa att vår verksamhet är i linje med rådande naturskyddsprinciper.  Följ med oss på ett äventyr och upplev det enastående djurlivet och floran som kallar Dalsland hem.

loggo på: Utveckling Grupp Ledarskap

UGL 2008

Försvarshögskolan startade i mitten av 2000-talet ett omfattande utvecklingsarbete som resulterade i den femte upplagan av UGL, UGL 2008. I denna utveckling har all modern forskning kring grupputveckling, ledarskap och personlig utveckling inarbetats i kursen. I arbetet har såväl Försvarshögskolans egna forskare inom ledarskap som forskare från andra universitet och högskolor liksom erfarna UGL-handledare tagit del. UGL har funnits i Sverige i över 30 år och under denna period genomgått flera omfattande förändringar. Trots att både teorier, metoder och övningar bytts ut och förändrats och handledarrollen också förändrats genom åren så har kärnan i och grundsyftet med UGL bestått. Nämligen att ge kunskap och insikter om grupper och gruppers utveckling, hur gruppen och lärandet förhåller sig till varandra, hur ledarskap inverkar på individ och grupp samt att medvetandegöra på vilket sätt den enskilde påverkar och låter sig påverkas i relation till andra människor. Om detta har vi på Dalslands Aktiviteter lång och djup erfarenhet.

tour quality

Tour Quality

Tour qualityär en kvalitetssäkring och styrning av den turistiska upplevelsen: boende, aktiviteter, mat, resor och annan besökarservice. Tour Quality utvecklades för ca tolv år sedan i nära samarbete med turistnäringen. Initiativet till utvecklingen av systemet togs bland annat av ETOUR, Europeiska Turismforskningsinstitutet och Sveriges Rese- och Turistråd. UGL har funnits i Sverige i över 30 år och under denna period genomgått flera omfattande förändringar. Trots att både teorier, metoder och övningar bytts ut och förändrats och handledarrollen också förändrats genom åren så har kärnan i och grundsyftet med UGL bestått. Nämligen att ge kunskap och insikter om grupper och gruppers utveckling, hur gruppen och lärandet förhåller sig till varandra, hur ledarskap inverkar på individ och grupp samt att medvetandegöra på vilket sätt den enskilde påverkar och låter sig påverkas i relation till andra människor. Om detta har vi på Dalslands Aktiviteter lång och djup erfarenhet.

Disney Management

Disney Management

Disney Management är kanske en av världens mest erkända utbildningar inom kundbemötande, företagande och ledarskap. Utbildningen är en mix av teoretiska studier och seminarier samt praktiska case och besök hos framgångsrika företag. Stor vikt läggs vid vision, värderingar och hur man väljer och tränar sina medarbetare. UGL har funnits i Sverige i över 30 år och under denna period genomgått flera omfattande förändringar. Trots att både teorier, metoder och övningar bytts ut och förändrats och handledarrollen också förändrats genom åren så har kärnan i och grundsyftet med UGL bestått. Nämligen att ge kunskap och insikter om grupper och gruppers utveckling, hur gruppen och lärandet förhåller sig till varandra, hur ledarskap inverkar på individ och grupp samt att medvetandegöra på vilket sätt den enskilde påverkar och låter sig påverkas i relation till andra människor. Om detta har vi på Dalslands Aktiviteter lång och djup erfarenhet.

Green Trade

Green Trade

Green Trade är en certifiering för små och medelstora turistföretag som visat prov på hållbar utveckling av turism. Green trade grundades av Exportrådet och Ecoplan 1998 och bygger på en hållbar grön utveckling. Green Trade erbjuder en grundläggande genomlysning av varje anslutet företag, från affärsplan till levererad produkt.

Rulla till toppen

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbsida. Genom att fortsätta accepterar du detta.

Privacy Policy & Cookie